Дневникът на Цонко Цонев

3139

Дневникът на Цонко Цонев

3 юни 2011

И-и, ко сме правили снощи бе, нищо не помня. Дойде Наско от БТР, събрахме се с едни други пичуи и първо пихме, после пяхме, после пак пихме, пак пяхме, накрая май само пихме. Наско ми вика: няма Уудсток- Муудсток, има само Каварна. Еми кво, така си е.
Освен това съм социален кмет – толкова пенсионери трудоустроих. Тва Джон Лоутън, тва Глен Хюс… Никой друг кмет не се грижи толкова за пенсионерите.

7 юни 2011

Идваха при мен некви от ГЕРБ. Викат: що не се кандидатираш за депутат? Викам: а, не ставам за тая работа. Какво ще правя, ако стана депутат? А те ми викат: ще правиш същото, каквото правиш и като кмет – нищо.

8 юни 2011

Това лято съм решил да организирам концерта „Рок срещу наркотиците”. Джон Лоутън ми вика, че това му звучало като „Пчели срещу меда”. Голяма майтапчия е тоя Джон!

11 юни 2011

Каварна става все по-европейски град. Открих нов фонтан в центъра. Нещо като пикаещото момченце в Брюксел, само че в нашия случай е пикаещият рокер. Понеже съм кмет, при откриването ми предоставиха правото на първа струя.

14 юни 2011

В Каварна има много красиви места. Но най-красиво е мястото на кмета.

17 юни 2011

Снощи беше концертът „Рок срещу наркотиците”. Много яко се получи. Но в крайна сметка наркотиците победиха.

20 юни 2011

Ко нещо е животът, дееба. Понякога си мисля, че е много несправедлив към мен. И аз пия, пуша и псувам яко, но така и не станах рокзвезда.

23 юни 2011

Има сега тука една инициатива – да обявим Джулая за официален празник. То и без това на тоя ден не бачкаме, щото сме махмурлии. Не е лошо тоя махмурлук да се институционализира некак си, за да не изпитваме чувство на вина. Между другото питах Джон Лоутън откъде идва тая традиция с Джулай Морнинг и той ми обясни. Имало некъв ирландски светец Сейнт Джулай, който живял незнамкъде си и направил незнамкво си и затова го канонизирали. Много интересна история беше, жалко че не я запомних, щото се бяхме понапили, така.

24 юни 2011

Спечелих един проект и взех едни пари от европейския съюз за насърчаване на шахматния спорт в малките общини. Сега съм решил да организирам фестивал под надслов „Шах, секс и рокендрол”.

25 юни 2011

Купих нова озвучителна система за рокконцертите. Много як звук вади. В моя чест тонколоните в Каварна вече ще се казват „цонколони”.

26 юни 2011

В общинския съвет постъпи предложение да легализираме проституцията на територията на общината. Принципно не съм против. Готов съм да легализираме платената любов, ако всяка проститутка обещае, че ще реконструира своя участък от околовръстното шосе.

27 юни 2011

Прекалената фенщина понякога може да е опасна. Имам един приятел – Митю Краля. Викаме му така, щото е тежък фен на Елвис Пресли. И веднъж така му направих деликатна забележка. Викам му: Мите, прекаляваш вече с тоя Елвис Пресли. А той: що бе, кво? Ти не си ли му фен? Викам: фен съм му, но от пиара му постоянно ми отказват да дойде в Каварна. Умрял бил. Че те Менуор да не би да са живе, ха-ха.

29 юни 2011

Как се напихме снощи с Наско от БТР, не е истина. Направихме се на кучета. По едно време Наско ми вика: Копеле, искам да ти изпея една песен за ракията. Викам: давай. И той взе китарата и почна да пее „Цвете от луната”. Викам: чакай бе, в тая песен няма нито една дума за ракията. А Наско вика: не е верно. Ето, слушай: „ти накара ме да чувствам днес най-прекрасното-о-о-о!”

30 юни 2011

Утре е джулая, а от общинския съвет ми докладваха изключително тревожна новина. В града има налични количества водка само за два дни. Откакто съм на власт, толкова тежка хуманитарна криза не е имало.

Текстът е публикуван в

сп. Playboy, юли 2011

КОМЕНТАРИ

Коментара

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.