Светски хроники

2514

Светски хроники

 

Всеки път когато чета светските хроники, душата ми се изпълва с патриотичен възторг и дълбока гордост, че съм син на майка България, която е родила такъв достоен елит.
Има ли страна, която е дала на световната цивилизация толкова много безсловесни манекенки? Няма.
Има ли в света друга музикална индустрия, която да е инвестирала толкова средства в силикон и сводничество? Няма. 
Има ли народ, който е хвърлил в безмилостната битка на шоубизнеса толкова свои свидни чеда педерасти? Няма.
Няма и да има.
Българският елит не само се роди от нищото. Той издигна нищото в култ. Превърна го в начин на живот. Но най-радостното е, че този елит постоянно създава събития, които правят живота ни по-красив.
За да стане и моя живот по-красив и по-смислен, аз реших да изкарам няколко часа в чудния свят на светските хроники.  Ето кои новини ме развълнуваха най-много:
Новина №1 
“БГ шоу елитът се събра на парти на високи токчета… Партито уважиха „голямата уста“ Дим Дуков, журналистката Юлияна Дончева, певицата Петя Павлова, дизайнерката Аля Милушева, оперната певица Весела Нейнски, Мис България ’99 Елена Ангелова, адреналинката Яна, първият Music Idol на България Невена Цонева, топмоделът Диляна Попова, изкусителката Златка, режисьорът Мариус Куркински, бизнесменът Христо Сираков с приятелката си Зара, Жени Калканджиева, Румънеца и много други родни звезди…”
Какъв пъстър букет от ренесансови личности, обединени от мисията да повдигнат малко нивото на нещастната ни държавица… 
Убеден съм, че на това парти са били обсъждани теми като ядрената програма на Иран, позицията на Ангела Меркел относно глобалното затопляне, идеята за създаване на газов “ОПЕК” и срещата на министрите на страните-членки на Световната търговска организация. Надявам се тия дни участниците в купона да излязат с единна резолюция по тези въпроси.
Неприятно впечатление прави отсъствието на изтъкнати общественички като Ан Джи, Весела Драганова и Кремена Халваджиян. Но те вероятно са били заети с други хуманни каузи.
Новина №2 
“Изкусителките Златка и Мариела тръгнаха с боксьори”
Интересно, интересно… Винаги съм си мислел, че красивите момичета си падат по научни работници от БАН. А сега се оказва, че и боксьорите имат някои предимства. Във всичките си интервюта красивите жени заявяват, че у мъжете най-много ценят чувството за хумор. Излиза че боксьорите са изтъкнати хумористи и животът с тях е едно безкрайно хахо-хихо.
Новина №3 
“Аксиния се снимала гола с пръскачка за лозе. Това станало при първите й голи снимки за родния «Плейбой». Водата, която тече по нея,  идвала не от душ, а от пръскачка за лозе” 
Ето как кризата в земеделието ражда естетически шедьоври. Средствата от САПАРД са спрени, лозята загиват, а пръскачките за лозе са преквалифицирани в поливачки на момински цици. Лоша новина за българското земеделие, но добра новина за еротоманите. Очаквам кадри на голи момичета, които се епилират с вършачка или флиртуват с редосеялка.
Новина №4
“Ирен Онтева сменя бялото си порше с яхта”  
За съжаление световната икономическа рецесия поразява и известните. Не пожелавам на никого тази горчива участ – да си принуден да се разделиш с бялото си порше заради едната яхта.
Какво още трябва да се случи, за да стане ясно на всички, че правителството се провали в социалната си политика? Не е ли крайно време яхтите да влязат в потребителската кошница, за да не се налага българските граждани да търпят такива унизителни лишения?
Новина №5
“Николета Лозанова си помпа бюста със 700 кубика. Поставя нов силиконен рекорд”
Каква прекрасна вест! В навечерието на олимпиадата една българка ще атакува рекорда, за да измие срама от допингскандала с щангистите. Давай, Николета, ние сме с теб, цяла България ти стиска… палци. И когато се качваш на почетната стълбичка, изпъчила гордо шампионските си цици, не забравяй за нас – твоите милиони безименни фенове – които винаги сме те подкрепяли.
Новина №6
“Зрелостник се намърдал под полата на Преслава. Най-горещата и актуална фолкдива позволи на абитуриент от столична гимназия да свали със зъби жартиера й”
Даниел Вълчев може да спи спокойно – в българските училища расте будна и образована младеж, която с нокти и зъби воюва за своето бъдеще.
Вярвам, че абитуриентът проникнал под полата на Преслава, е бил отличникът на випуска и затова е бил допуснат в храма на шоубизнеса.
Новина №7
“Мис Плеймейт 2008: Обичам секс с белезници”
Кризата в българското правораздаване роди копнеж по твърдата ръка. Това очевидно се е отразило и върху половия живот на младите хора. В леглото те вече отхвърлят либералните идеи и сами си слагат оковите на тоталитаризма. Това е типичното “бягство от свободата”, за което предупреждаваше Ерих Фром. 
Какво символизират белезниците? Ред, законност, сигурност. Но и ограничаване на гражданските свободи, цензура, а понякога дори бой и унижения. Това ли искаме? Накъде върви България?

 

Текстът е публикуван във в. “24 часа”, 4 август 2008

КОМЕНТАРИ

Коментара

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.