Шекспир 3D

Като повечето самотни лузъри, Лиза търсеше утеха в интернет форумите. Там несретници като нея, подтискани от провалите си, изливаха неудовлетворението си. Само там те можеха да бъдат искрени, скрити зад никнеймите си. И да отмъстят на този несправедлив свят, като излеят върху него трупаната с години злоба. Тъжни места са тези форуми. Но може би най-тъжният от тях беше форумът с бодрото име “Позитивни мами”. Всъщност терминът “мами”, не отговаряше съвсем точно на действителността. Повечето участнички бяха лелки, имаше дори няколко бабки, но това не им пречеше да се обръщат помежду си с лицемерното “момичета”.

Не е ясно какъв е бил замисълът на създателите на този форум, но десет години след основаването му той се бе превърнал в арена на кървави битки между жени, пришпорени от неосвободените хормони и озверели от глада на поредната безрезултатна диета. Тук дори най-безобидната тема завършваше с писъци, виртуално скубане на коси и дране с нокти. По всеки въпрос имаше официална теза, налагана от няколко лелки, изправени пред ужасяващата бездна на менопаузата. А ако някоя форумка дръзнеше да противоречи на общоприетите директиви, тя биваше наказвана с публично унижение, заплахи за отлъчване и призиви за геноцид. Стадото не търпеше непокорните.

Въпреки това (а може би именно заради това) интересът към този форум не стихваше и броят на регистрираните потребителки в него вече бе достигнал шестцифрено число. Грохотът на виртуалните сражения действаше като терапия за разрушената психика на позитивните мами и – кой знае – може би пък наистина облекчаваше душевните им страдания.

Грамотността в “Позитивни мами” бе рядко срещано явление. Повечето участнички пишеха така, сякаш никога не са ходили на училище. А ако някой им направеше забележка, обясняваха, че не било важно дали някоя буквичка е сгрешена, а бил важен смисАлът на написаното. И че много добре знаели кое как се пише, но много бързали и затова допускали грешки. Сякаш ако пишеха по-бавно, щяха да са грамотни… Изобщо ако този форум бе представителна извадка на днешните мами, поколението отгледано от тях със сигурност щеше да е малоумно.

Лиза се подвизаваше в този форум под никнейма sexy_bitch 91. Беше си изградила образ на претенциозна интелектуалка с подчертан апетит към хубавата храна и разюздания секс и категорично, нетърпящо възражение мнение по всички въпроси. Тук тя се чувстваше в свои води, защото можеше свободно да хвърля омразата си към всичко и всички и да се представя за изключително желана и успешна млада дама, която се храни само с кулинарни шедьоври, но въпреки това е с перфектна фигура и подлудява мъжете с чар, сексапил и интелект.

Във форума “Позитивни мами” увисналите тъжни вимета на Лиза се превръщаха в стегнати плеймейтски гърди, самотното й подгизнало от сълзи легло се превръщаше в будоар на прелъстителка, в което всяка нощ я обладаваха млади атлети с перфектни тела и две висши образования, а обичайната й вечеря – филия с кетчуп и чаша евтино вино се превръщаше в трюфели и 30-годишно вино от хиляда евро бутилката. Освен всичко тук тя беше и доста по-млада. Цифрата 91, записана в никнейма й, не беше рождената й година, а годината, в която малката Лиза бе тръгнала на училище.

Дори най-старите потребителки на форума се мазнеха на sexy_bitch 91 и се стараеха да не попадат под стрелите на сарказма й. Гневът й бе жесток и безмилостен. Нарочеше ли си някоя жертва, успяваше бързо да настрои всички позитивни мами срещу нея, които виртуално я поваляха на земята и я ритаха до смърт.

Днес денят беше дъждовен и заради лошото време активността във форума бе относително висока – броячът на сайта показваше 1832 потребители онлайн. Лиза се логна и заразглежда последните дискусии. Къде да се разпише? “Приятелят ми настоява да го направим в дупето, а мен ме е страх. Какво да правя?”, питаше невинно момиче с романтичния никнейм wild flower. Отдолу десетки позитивни мами споделяха с какви ефикасни методи са прежалили задното си отвърстие, окуражаваха я и й пожелаваха успех. Някои даже се хвалеха, че било много яко. Други, по-консервативно настроени женици, съветваха wild flower да не се дава и дори препоръчваха “нека той да си завре нещо отзад, като е толкова разкрепостен”. Вторите бяха далеч по-малобройни и призивите им за равенство между половете и солидарно разпределение на сексуалните болки бяха удавени от могъщия хор на аналните апологетки.

Лиза се прозя. Неведнъж беше изказвала мнението си за тоя тип удоволствия и минаваше за голям поддръжник на задните изкушения. Но сега не й се пишеше по тоя въпрос.

Другата животрептяща тема бе “Ваксините убиват децата ни! Замислете се!”. Тук потребителките кълняха здравното министерство, правителството, ЦРУ, КГБ, МОСАД и някакви пъклени сили, които слагали във ваксините “много опасни съставки”, които обричали децата на “мъчителна смърт”. Тази съмнителна теория се поддържаше убедено от 90 процента от  позитивните мами. Единици се опитваха деликатно да се противопоставят с аргумента, че ваксините предпазват от болести, че всички ние сме били ваксинирани като деца и т.н. Техните мнения бяха засипвани с тежки обиди и дори клетви като “ми като си толкоз проста, нека ти умре детето от ваксина, пък тогава ше си говориме кое не било вредно”. Беше истинска истерия.

На Лиза не й се вземаше отношение и по този въпрос. Много пъти беше писала, че ваксините са “шит”. Не че наистина мислеше така, пък и изобщо не й пукаше, защото никога не бе имала деца, но знаеше, че ако иска да е популярна, винаги трябва да е на страната на мнозинството, дори и то да защитава напълно малоумни схващания.

Другите активни теми на първа страница бяха “Какво мислите за новия сериал по НВО?” (ми нищо не мисля, не съм го гледала), “СПЕШНО!!! Противозачатъчно за след секс??? Моля помогнете!!!” (офф, пак някоя глупаваа ученичка се беше вързала на лъжите на тъпкача си, че ще я пази, а сега лъжеше, че презервативът се бил скъсал, за да не й викат всички, че е тъпа) и “Джъстин Бибар е мн сладичак” (драйфаше й се от такива лигави признания на недоклатени момиченца).

Лиза се отегчи. Трудно бе след пет години ежедневно киснене във форума да намериш предизвикателство за гражданската си позиция. Но отиде на втора страница и го намери.

Позитивна мама с никнейм vkusotiiki беше пуснала тема с изящното заглавие “Чудничка шкембе чорба за нашия татко”. Ето какво беше споделила тя:

“Момичета вчера нашия татко каза че много му се е прияла шкембе-чорба. Аз никога не бях правила защото не обичам но реших да го зарадвам. Купих от месарницата едно кило телешко шкембе (става и с агнешко но нашия татко предпочита телешко). Измих го и го почистих. Сложих го да се свари в тенжера под налягане за около 50 минути. Извадих шкембето изчаках да се охлади и го нарязах на дребни парчета. Оставих булйона да се изстуди и обрах лойта която се беше образувала отгоре. Прецедих булйона. Загрях 2 с.л. масло и 2 с. л. олио в тенжера и запържих 2 ч.л. червен пипер. Долях 1 л прясно мляко при непрекъснато бъркане а след него 1 л от телешкия булйон. Щом кипна добавих сол на вкус и нарязаното шкембе. Оставих да поври за 5 мин. и свалих от котлона. Счуках 5 скилидки чесън и ги сипах в 1 ч. чаша оцет. Поднесох този овкусител в купичка към шкембето заедно с лют червен пипер в друга купичка. Стана божествено. Нашия татко направо си облиза пръстите! Опитайте и вие!”

Темата беше пусната преди няколко часа, но не се радваше на особен обществен интерес. Под нея имаше само два коментара. Първият беше от sladko kote и гласеше:

“Благодара ти лельо Наде. Звучи мн вкусно. Ще я опитаме непремено. Гого мн обича шкембе аз не толкова ама ще му направя удоволствието. То аз преди да се запозная с него и ракия не обичах ама по-добре е аз да му викам “наздраве”, отколкото да пие ракия с някоя друга… 🙂 Цунки.”

Вторият коментар беше от Хищница и също беше ведър:

“Страхотна рецепта. Върна ме в детството ми. Баба ми я правеше по този начин. Отивам до магазина и веднага я почвам”.

Лиза се настрои за битка. Този лицемерен позитивизъм я озлобяваше и трябваше да бъде смачкан незабавно. Време беше sexy_bitch 91 да влезе в играта. Реши на първо време да се заяде лекичко с Хищница.

“Не разбрах кого почваш веднага. Баба ти ли?”

“Аре па ти!”, върза й се Хищница. “Несе прай на ударена. Мноо добре разбра за кво говора”.

Лиза се усмихна. Въдицата беше клъвната. Битката започваше.

“Не, наистина не разбрах за какво говориш. От поста ти излиза, че почваш баба ти”, злорадстваше sexy_bitch 91.  “Освен това несе се пише отделно и не се пише говора, а говоря. Аман от неграмотни!”

“Моля не се заяждайте на дребно”, включи се авторката на темата vkusotiiki. “Тук си говорим за рецепти. Ако имате да кажете нещо по темата заповядайте. Ако нямате какво да кажете замълчете!!!”

Лиза се засмя с глас. I love this game! Време беше да извади тежката артилерия.

“Не ми викай да мълча, лельо Наде, щото това е свободен форум и всеки може да си казва квото си иска. А ако наистина те интересува мнението ми за скапаната ти рецепта, ще ти го споделя с удоволствие”.

В “Позитивни мами” се считаше за проява на лош вкус да наричаш хората с истинските им имена, особено ако са непознати. Етикетът повеляваше да се обръщаш към тях с никнейма им. Но sladko kote вече беше разконспирирала леля си Надя и Лиза не можа да устои на изкушението да я удари под кръста. Леля Надя! Вероятно беше вмирисана на запръжка дебела стринка от село, която се подмокря от баладите на Веселин Маринов и готви на мъжа си всякакви гнусотии, а той сърба чорбите й запотен, оригва се, пърди, пие домашна ракия и чорапите му миришат. vkusotiiki беше идеалната жертва за форумни гаври.

“Рецептата ми изобщо не е скапана”, продължи да се навира сама между шамарите vkusotiiki. “Нашия татко си изяде пръстите. Три пъти му сипах. Ако вие имате по-добра рецепта за шкембе-чорба споделете я!!!”

Охооо, и скача на бой, зарадва се Лиза. Три удивителни е сложила. Ей сега ще я ликвидирам.

“Не, нямам рецепта за шкембе-чорба”, написа sexy_bitch 91. “И се удивлявам на хората, които продължават да се тъпчат с вонящи манджи от животински отпадъци. А и пет скилидки чесън! Представям си каква смрад е в дома ви… Не сте ли чували за пате де фоа гра? За сьомга върху канапе от спанак? Или, бога ми, поне за фондю? Опитайте, вашият татко ще остане доволен…”

Оживената дискусия вкара темата на първа страница на форума и в нея се включиха и други позитивни мами.

“Аз такива работи не ям. Веган съм”, сподели Vegan 78. “Препоръчвам варена зелена салата с пресовани репички и препечена рукола”.

“Добре, че обяви, че си веган”, захапа я веднага sexy_bitch 91. “Щото от никнейма ти изобщо не се разбира 🙂 . Не ти ли писва да пасеш?”

За съжаление Vegan 78 не реагира на заяждането и избяга от сблъсъка. Липсата на месо очевидно се отразяваше зле на бойния дух.

“Аз в шкембе-чорбата слагам четири-пет парченца бамя. Става божествена”, похвали се dark girl.

“Бамя в шкембе-чорба? Е, това вече е извращение”, намеси се авторитетно kulinarka liulin.

Леля Надя вече се беше съвзела от удара и предприе яростна контраатака.

“Момиче не съм чувала за тез префърцунени манжи и не ща да ги чуя. Ний на село си знаем традиционната кухня. Ядем чорби. И пийваме ракийка. Лошо ли е? Тъй са правили бабите ни. И бабите на бабите ни. Пък вий софиянците само акъл знаете да давате. Ама в готвенето хич ва няма”.

“Не и обръщай внимание, лельо Наде”, подкрепи я sladko kote. “Тя само се заяжда, щото си мисли, че като е от София е голямата работа. Ма истинският живот е на село. Аз от хора дето нито крава са доили нито прасе са клали акъл не ща”

“Ко да не и обръщам внимание”, пое протегнатата ръка vkusotiiki. “Дигнах кръвно тука. Чичо ти Колю си изкара акъла. Ко ти става, вика. А туй за бамята е такваз глупост че направо не знам. Бамя в шкембето! Божкеееееее…..”

Лиза се кикотеше зад лаптопа. Провокацията й се оказа успешна. Реакциите надминаха очакванията й. Засегната селска чест! Какво по-хубаво от това? Трябваше да сипе само още малко масло в огъня. Ето:

“Не е проблемът, че сте от село. Проблемът е, че селото ви е изпило мозъците. Направило ви е пълни тъпаци. Хванали сте се за престилките на бабите си и изобщо не смеете да излезете от глупавите им клишета и да видите, че отвъд вмирисаните ви кухни и плетените ви жилетки има и друг по-красив свят. Свят, в който освен смрадливи чорби има и Моцарт, има Молиер, има Пикасо… Ти чувала ли си за Пикасо, лельо Наде? Вашият татко водил ли те е поне веднъж на театър? Та вие дори елементарната идея за бамя в шкембе-чорбата посрещате на нож, защото застрашава просташкото  ви статукво. Не смеете да отворите съзнанието си. Ми стойте си при чорбите и добитъците и обирайте лойта от карантиите им. Жал ми е за вас!”

“Хахааа, как им сипа на тъпите селянки!”, зарадва се dream 82. “Евала!”

“Ох, лошо ми е”, изстена vkusotiiki.

“Лельо Наде, а ако нямам тенджера под налягане, колко да го варя шкембето?”, опита се да отклони разговора преданата роднина sladko kote.

“Ако нямаш тенжера под налягане го вариш в обикновена тенжера поне 3 часа докато омекне добре. Шкембето бавно увира”, съвзе се бързо vkusotiiki. “Ма кажи на Гого да не са стиска ми да ти купи една тенжера под налягане. То е за негово добро. Ако не ти купи той ще ти купя аз една за годишнината от сватбата ви”.

“:)”, зарадва се sladko kote.

“Кво имаш против селяните ма овцоооо?”, изрева срещу Лиза kulinarka liulin. “Сигурна съм че и ти си от село ма са прайш на голямата работа. Аз от десет години живея в Люлин и ако искаш да знаеш по-голями селяни от софиянците няма”.

 “Ако искаш да знаеш леля Надя е наи свестния и добър човек които познавам ма курво проста!”, защити семейната чест sladko kote. “Кво като е от село? И ако искаш да знаеш на село въздухът е по чист и правим повече секс а теб там сигурно няма кои да ти го слага и затова злобееш по форумите. Свиня нещасна!”

“По принцип нямам нищо против селяните, обаче миришат. Сутрин в метрото е някакъв ад. Къпете се бе, хора!”, призова някоя си summertime.

“Кой не са къпе ве парцал?”, скочи на summertime разгневената nice lady. “Ако искаш да знаеш ний сме много по-чисти от усмърдяните граждани”

Лиза ликуваше. Най-якият момент във форумните битки беше когато се премине на лични обиди. “Добра манипулаторка съм”, помисли си. Беше успяла да превърне безобидна кулинарна темичка в ожесточена битка на терена столичани-провинциалисти, където щяха да се включат всички потребителки. Не беше нужно да пише повече. Позитивните мами щяха да се избият сами, а тя само щеше да гледа сеир. Лиза си наля чаша вино и се загледа в монитора.

Беше почти щастлива.

(откъс от романа Шекспир 3D”)

- реклама -spot_img

Subscribe

ОЩЕ

spot_img

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви предостави възможно най-доброто потребителско изживяване. Ако продължите да използвате сайта, то вие сте съгласни с това. Научете повече

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close