Какво ядат известните

3307

Какво ядат известните

 

Много съм щастлив от факта, че напоследък България се превърна в страната с най-много VIP-личности. Още по-радостно е, че не само ги гледаме по телевизията, но можеш да ги срещнеш и в трамвая, и в гаражната кръчма, и на опашката за свински крачета в месарницата.

По мои изчисления около 91 процента от българите вече са VIP, а на останалите 9 процента им предстои да станат такива в следващия телевизионен сезон.

Тази изключително висока концентрация на VIP-ове създава VIP-новини, VIP-скандали, VIP-сепарета и VIP-тоалетни, в които се отделят VIP-лайна. Толкова е вълнуващо!

Най-изумителното е, че повечето български VIP-ове се хранят. Нещо повече, те са истински чревоугодници и си угаждат с изтънчени блюда като шкембе по флорентински или бахур миланезе.

Специално за читателите на „24 часа” аз надникнах в кухнята на няколко VIP-личности и записах любимите им рецепти:

Азис: Мъжки трътки на шиш

Продукти:

Няколко мъжки трътки

1 шиш

Най-важното в тази рецепта е готвачът да има нестандартно поведение. Той трябва да е дебеличък, артистичен и леко лигав. Трътките се подканят с думите: „хайде, сладурчета, скачайте във фурната”, докато се зачервят от удоволствие. После се нанизват на голям кожен шиш и се връткат, докато готвачът има желание.

Яне Янев: Реден, законен, справедлив тиквеник

Продукти:

Няколко доноса с неясно съдържание

1 телевизионна камера

1 тиквеник

Тиквеникът се поставя пред телевизионната камера и започва да чете на глас доносите, докато кипне.

Емил Кошлуков: Друсан кебап

Продукти:

500 грама свинско месо

2 стръка сушен коноп

Месото се нарязва на по-едрички парчета – така наречените „депутатски залци”. Конопът се нарязва на ситно и се изпушва, за да се постигне ефектът „друсан”. След като се посмее, готвачът се разплаква от мъка заради провалената си политическа кариера. Сълзите му капят върху месото, осоляват го и му придават неповторимия вкус на отчаяние и безнадеждност.

Инженер Пайнера: Пача със силиконова плънка по димитровградскиПродукти:

1 пача

2 пилешки гърдички

700-800 кубика силикон

Гърдичките се измиват, подсушават се и се оглеждат в огледалото с думите: „ох, къде съм тръгнала с тия пилешки гърдички?” После леко се срязват по дължина и в тях внимателно се вкарва силиконовата плънка. Изчаква се гърдичките да втасат и да бухнат. Консумират се, докато са топли. Вървят с бяло вино или с Коко Динев.

Мъри Стоилов: Охлюви от националната гарнитура

Продукти:

11 охлюва с високо самочувствие

11 литра марково уиски

1 Петел

Вземат се 11 охлюва с високо самочувствие и се пускат за 90 минути на голяма добре окосена ливада. Целта е да се освободят от изпражненията, за да са по-вкусни, когато ги сготвим. Докато 11-те охлюва се разхождат по ливадата и акат мощно, Петела коментира: а сега няма засада, няма засада и т.н.

След като се изходят, охлювите се прибират. За да станат още по-вкусни, преди да бъдат сготвени трябва и да се изпотят, затова се изпращат в „Син сити”, където престояват цяла нощ и се накисват добре в уискито.

На другия ден ги изхвърляте, защото така или иначе не стават за нищо и си пускате някой мач от английското първенство.

 

Приготвянето и консумирането на тези кулинарни шедьоври ще ви накара да се почувствате истински VIP. И да осъзнаете, че в крайна сметка и известните го ядат същия като всички нас.  

 

Текстът е публикуван във в. “24 часа”, 19 септември 2009

КОМЕНТАРИ

Коментара

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.