Какво ядат известните

4221

Какво ядат известните

 

Много съм щастлив от факта, че напоследък България се превърна в страната с най-много VIP-личности. Още по-радостно е, че не само ги гледаме по телевизията, но можеш да ги срещнеш и в трамвая, и в гаражната кръчма, и на опашката за свински крачета в месарницата.

По мои изчисления около 91 процента от българите вече са VIP, а на останалите 9 процента им предстои да станат такива в следващия телевизионен сезон.

Тази изключително висока концентрация на VIP-ове създава VIP-новини, VIP-скандали, VIP-сепарета и VIP-тоалетни, в които се отделят VIP-лайна. Толкова е вълнуващо!

Най-изумителното е, че повечето български VIP-ове се хранят. Нещо повече, те са истински чревоугодници и си угаждат с изтънчени блюда като шкембе по флорентински или бахур миланезе.

Специално за читателите на „24 часа” аз надникнах в кухнята на няколко VIP-личности и записах любимите им рецепти:

Азис: Мъжки трътки на шиш

Продукти:

Няколко мъжки трътки

1 шиш

Най-важното в тази рецепта е готвачът да има нестандартно поведение. Той трябва да е дебеличък, артистичен и леко лигав. Трътките се подканят с думите: „хайде, сладурчета, скачайте във фурната”, докато се зачервят от удоволствие. После се нанизват на голям кожен шиш и се връткат, докато готвачът има желание.

Яне Янев: Реден, законен, справедлив тиквеник

Продукти:

Няколко доноса с неясно съдържание

1 телевизионна камера

1 тиквеник

Тиквеникът се поставя пред телевизионната камера и започва да чете на глас доносите, докато кипне.

Емил Кошлуков: Друсан кебап

Продукти:

500 грама свинско месо

2 стръка сушен коноп

Месото се нарязва на по-едрички парчета – така наречените „депутатски залци”. Конопът се нарязва на ситно и се изпушва, за да се постигне ефектът „друсан”. След като се посмее, готвачът се разплаква от мъка заради провалената си политическа кариера. Сълзите му капят върху месото, осоляват го и му придават неповторимия вкус на отчаяние и безнадеждност.

Инженер Пайнера: Пача със силиконова плънка по димитровградскиПродукти:

1 пача

2 пилешки гърдички

700-800 кубика силикон

Гърдичките се измиват, подсушават се и се оглеждат в огледалото с думите: „ох, къде съм тръгнала с тия пилешки гърдички?” После леко се срязват по дължина и в тях внимателно се вкарва силиконовата плънка. Изчаква се гърдичките да втасат и да бухнат. Консумират се, докато са топли. Вървят с бяло вино или с Коко Динев.

Мъри Стоилов: Охлюви от националната гарнитура

Продукти:

11 охлюва с високо самочувствие

11 литра марково уиски

1 Петел

Вземат се 11 охлюва с високо самочувствие и се пускат за 90 минути на голяма добре окосена ливада. Целта е да се освободят от изпражненията, за да са по-вкусни, когато ги сготвим. Докато 11-те охлюва се разхождат по ливадата и акат мощно, Петела коментира: а сега няма засада, няма засада и т.н.

След като се изходят, охлювите се прибират. За да станат още по-вкусни, преди да бъдат сготвени трябва и да се изпотят, затова се изпращат в „Син сити”, където престояват цяла нощ и се накисват добре в уискито.

На другия ден ги изхвърляте, защото така или иначе не стават за нищо и си пускате някой мач от английското първенство.

 

Приготвянето и консумирането на тези кулинарни шедьоври ще ви накара да се почувствате истински VIP. И да осъзнаете, че в крайна сметка и известните го ядат същия като всички нас.  

 

Текстът е публикуван във в. “24 часа”, 19 септември 2009

КОМЕНТАРИ

Коментара

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.