Как да станем екологично чисти

5846

Как да станем екологично чисти

Вървя си по улицата, а насреща ми някакъв странен тип – с противогаз, защитно наметало и гумени чорапи. И изведнъж се хвърля да ме прегръща и да мучи като разгонен добитък. Уплаших се и тъкмо да се развикам за помощ, оня свали противогаза. Оказа се, че това е Добри – мой приятел от гимназията.
– Какво ти става, бе, Добри? Що си се облякъл като презерватив? – питам го.
– Ами пазя си здравето – обяснява ми Добри и слага пред устата си парче марля – Екологичната обстановка е изключително неблагоприятна, както знаеш. Радиации, диоксини, озонова дупка и прочие.
– И откога се разхождаш в тоя вид?
– Ами от гръмването на Чернобил. И, да ти кажа, много добре се чувствам. Екологично чист съм като сълза.
– Нима е възможно човек да се предпази от всички замърсявания?

– Напълно. Както виждаш, проблемът с въздуха съм го решил. Малко по-сложно стоят нещата с храната, но и там му намерих цаката. Събирам треви и корени от места над 2000 метра надморска височина. Пия единствено изворна вода. Само със секса съм зле.
– Защо?
– Ами първата ми жена избяга, защото не беше съгласна всеки ден да си вади медицинско, че не е заразна. Втората пък аз я изгоних, защото настояваше да си свалям наметалото и противогаза, като си лягаме.
– Ама ти така ли спиш?
– Разбира се. Иначе какъв е смисълът цял ден да ходя така, а през нощта да се натровя. Проблемите с жените обаче ме подтикнаха към творчество – в момента пиша наръчника “Екосекс”.
– Какво е това?

– Екосексът е нов революционен етап в междуполовото общуване. Давам ценни съвети как да преспим с една жена, без да си разменяме бактерии. Най-важното нещо в случая е облеклото – то трябва да е такова, с каквото съм в момента, а има и олекотен вариант – гумено трико, което херметизира тялото. Второ: физическият допир трябва да се ограничи до минимум. И трето: мъжът и жената да са в различни стаи.
– А как става номерът?
– Ами това още не съм го измислил, но ще стигна и дотам.
– Блазе ти, Добри, ще живееш сто години – възхитих му се аз.
– Минимум! – ухили се Добри, надяна противогаза и тръгна да пресича улицата.
Единственият недостатък на това приспособление е ограничената видимост. Заради противогаза Добри не видя връхлитащия камион и попадна под колелата му.

КОМЕНТАРИ

Коментара

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.