Дневникът на Цветан Цветанов

3254

Дневникът на Цветан Цветанов

3 януари 2011
Никога не съм искал да ставам министър. Детската ми мечта беше да стана кинорежисьор, но не ме приеха в НАТФИЗ. Ма сега като министър поне си начесвам крастата. Всеки ден с полицаите снимаме екшъни и ги излъчваме по телевизията. Голямо шоу става. Но трябва да си измисля някакъв артистичен псевдоним. Цветан Цветанов звучи много обикновено. Може би трябва да взема пример от Роси Рос и да започна да се подписвам като Цецо Цец.

4 януари 2011
Днес нямаше кой знае какви произшествия. Единственият инцидент е станал на „Орлов мост”. 20-годишен „Москвич” блъснал чисто новия мерцедес на един генерал от МВР. И после се оказало, че шофьорът на москвича е контрабандист, терорист, крадец на коли, сутеньор, фалшификатор на валута, крадец на ДДС и наркотрафикант!

5 януари 2011
Днес разпоредих да започнем да подслушваме футболистите, за да разберем има ли наистина черно тото, или не. Колегите викат: господин министър, в първенството ни има стотици футболисти, невъзможно е да им подслушваме всичките телефони. Викам: няма нужда да ги подслушвате всичките. Достатъчно е да подслушвате телефона на Николета Лозанова.

7 януари 2011
Днес се оказа, че катаджията Ц. Щ. от Шуменското РПУ е спечелил 2 милиона лева от играта „Вие май нямате аптечка”. Развиват се колегите, не мога да не се радвам на успехите им.

8 януари 2011
Днес гостувах в сутрешния блок на БНТ. Стана хубав разговор – кротък, човешки. Питаха ме какво ще посъветвам гражданите във връзка със зачестилите домашни обири. Дадох на зрителите изключително практичен съвет: Ако чуете, че бандити се опитват да разбият вратата на апартамента ви, вие започнете да я разбивате от вътрешната страна. Това ще озадачи престъпниците.

10 януари 2011
Разкрихме поредният тежък обир с взлом на къща в „Бояна”. Криминалистите са открили отпечатъци от пръсти, по които са установили, че престъпникът ще живее дълго и безпроблемно, но така и няма да срещне истинската любов.

14 януари 2011
В министерството проведох вътрешно първенство по редене на пасиансите от Уиндоус. В края на работния ден лично уволнявам заелите първите три места.

16 януари 2011
Пак неприятен обир. Разбили са дома на известен митничар. По думи на потърпевшия след взлома на него не му липсва нищо, но са изчезнали 734 000 евро, принадлежали на жена му.

19 януари 2011
Една анкета в парламента показа, че 70 процента от депутатите имат криминално минало, а останалите 30 процента – криминално настояще.

20 януари 2011
Мои колеги от МВР днес откриха нов закон на физиката: тяло, потопено във вода, след минута разказва цялата истина.

21 януари 2011
Оказва се, че една трета от българите страдат от тежка параноя и мания за преследване. Гражданите са убедени, че някой постоянно ги наблюдава и следи личния им живот. Тези данни получихме в резултат на анализ на електронната поща и SMS – съобщенията на гражданите, както и от записите на уличните камери за наблюдение.

22 януари 2011
Обади ми се Веско Маринов. Пита ме дали няма пак да правим някакъв концерт. Бил написал песен за пожарната, в която се пеело „Дръж маркуча си в изправност”. И балет имало. Какъв ли ще е тоя балет, направо ме е страх да си помисля.

23 януари 2011
От КАТ ми докладваха, че след като повишихме глобите за разговори по мобилен телефон, шофьорите масово са започнали да пишат есемеси.

24 януари 2011
Днес хванахме особено опасен зоофил. При залавянето му използвахме специално обучени кучета.

26 януари 2011
Много неприятен инцидент. В зоопарка са открити телата на две и половина лица, които се опитали да откраднат лъва.

27 януари 2011
Две маршрутки са се сблъскали на Орлов мост. За щастие нито един от 170-те пътници не е пострадал сериозно.

28 януари 2011
Създадохме специална компютърна програма, която сама предлага до хиляда версии за всяко разследвано престъпление. Единственото, което остава за полицаите е просто да проверят всяка една версия поотделно.

29 януари 2011
Днес излезе едно много любопитно социологическо проучване. Оказва се, че най-свободолюбивите хора в България са депутатите. От 240 запитани нито един не иска да ходи в затвора.

31 януари 2011
Жал ми е за Веско Маринов. Абсолютно незаслужено го оплюха за полицейската песен. А човекът си я пее от сърце. Трябва пак да му издействам някоя държавна поръчка, да живне малко. Ето, скоро ще започне отоплителният сезон. Хората ще псуват големите сметки за парно. Мисля си дали не е целесъобразно да направим един химн на „Топлофикация”.
Нещо от сорта:
„Въпреки неблагодарните ни вопли,
Нашата „Топлофикация” ни топли…”
И да танцува балет от парнаджии с некви муфи… Готина идея! Ще му звънна да му я предложа.

Текстът е публикуван в сп. Playboy, март 2011

КОМЕНТАРИ

Коментара

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.