Турски сериал

2849

1 февруари 2005

Не мога да разбера защо всички ме смятат за политик. Аз съм преди всичко философ. По цял ден размишлявам и днес формулирах трите закона на Ахмед Доган за корупцията. Първи закон: Борбата с корупцията е като строеж на магистрала – можеш да я започнеш, но не можеш да я завършиш.

Втори закон: Борбата с рушветите намалява количеството им, но увеличава размера им.

Трети закон: Българското общество се дели на три основни групи: едните вземат рушвети, другите ги дават, а третите са неудачници.

 

3 март 2006

Тия ахмаци седнали да празнуват освобождението от турско робство. Какво ми празнувате бе, аланкоолу? Зле ли ви беше при нас – и алъш-вериша ви беше алъш-вериш, и даскалите ви бяха по-добри от сега, и дюлгерите ви бяха дюлгери, и вдигнахте гюзел къщи по Пловдив и по Копривщица, дето сега никога не може да вдигнете.

От какво се освободихте, а?

Вижте къде сега е Турция и къде останахте вие… Всички ходите на пазар в Истанбул и на море в Кушадасъ, ама иначе – били се освободили от турско робство, хехе.

 

15 май 2008

В сараите ми често идва една застаряваща журналистка – мадам В. Плащам й по някой лев, за да пише във вестника само хубави неща за мен. Но тя не иска само пари. Иска и да я онождам. Дойде уж за интервю, па току изуе гащите си и ми навре омекналия си задник в лицето. И ми вика: давай, ага, скъсай ми гяурския задник! Викай ми “гяурка”! Унижавай ме!

Кво да я правя… Съгласявам се. Нали медиите са четвъртата власт, трябва да се съобразявам с желанията им

 

28 август 2008

Обадих се на един мой човек от министерството на земеделието да назначи там едно наше момче. А моя човек ме пита: честно ли е момчето? Викам: това е най-честният човек, когото познавам. Две години беше директор на баня и през това време нито веднъж не се изкъпа!

Като казах „баня”, се сетих за един незабравим случай от младежките ми години. Бедни бяхме тогава, ходехме всяка събота на обществена баня. И веднъж с един авер отиваме двамата да се изкъпем. Съблякохме се, влязохме в банята и аз, без да искам, изтървах сапуна. Няколко минути двамата гледахме сапуна с обречен поглед и по едно време аз казах:

– Е, това беше, и днес няма да се къпем…

 

17 април 2009

Като наследник на великите философи от Ориента и аз обичам да си служа с притчи и алегории. Днес измислих следната притча:

В харема на един арабски шейх се понесъл слух, че една от стоте му жените е хванала трипер. Шейхът възложил на евнусите си да направят разследване, за да се установи коя е тя.

Президентът на голяма западна страна научил, че в екипът му от сто човека един бил вражески шпионин. Президентът възложил на контраразузнаването да направи разследване, за да установи кой е шпионинът.

Българският президент имал сто съветници по икономика. Разчуло се, че един от тях наистина разбира от икономика. В момента се води разследване кой е той.

 

31 юли 2009

Това дебелото момче, дето ми го доведоха, ще свърши добра работа. Вярно, не е турчин, българче е, но ме слуша и изпълнява всичко, каквото му кажа, без да задава въпроси.

Държи жълтата преса, чрез която можем да обругаваме всеки, който е против нас. Ще му дам и бизнеса с тютюна, и ще го оставя да върти парите ми и да събира рушветите.

Но напоследък финансовата криза ни удари здраво. Вече рушвети се взимат не само в евро, но и в левове.

 

5 октомври 2009

Бойко тръгнал да ми прави зян барбекюто. Ами хубаво, бутай го това барбекю, аз и без друго не ям кюфтета. Зер, аз го бях вдигнал за такива като него, да ги храня като ми дойдат на гости в сараите, че все са гладни тия български политици. И да подхвърлям по някоя мръвка на журналистите и на каракачанската овчарка, дето Бойко ми я подари за един рожден ден. Бяхме приятели тогава… То, аслъ, и сега не сме врагове.

В парламента текат някакви дебати за пенсионната реформа. Според мен пенсионната реформа не даде очакваните резултати. В страната все още има твърде много пенсионери.

Обсъждах днес с Емел актуалната политическа обстановка. Оказва се, че въпреки гафовете на правителството, рейтингът му все още е относително висок. Според Емел това било защото в правителството имало и умни хора. Глупости! Ако имаше умни хора, бизнесът вече щеше да ги е наел.

 

6 ноември 2009

Тоя мюзевирин Волен направил митинг срещу новините на турски по БНТ. Искал да ги бастиса. Ами хубаво бе, махнете ги. И какво като ги махнете? Пак денонощно ще гледате наште сериали – това листопад, това гюмюш… Будали.

Започнаха някакви протести против правителството. Няма лошо, нека си протестират хората. Но не разбирам защо са против Бойко Борисов. Та той нищо не е направил, хехе.

Проблемът е, че в България хората, които смятат че са ниско платени, не отиват да стачкуват. Вместо това те ходят всеки ден на работа и я вършат едва-едва.

 

11 януари 2010

Днес отново изпаднах във философски размисъл и формулирах трите закона на Доган за българската политика:

Първи закон: Политиката в България е извършване на обществени дейности за лична облага.

Втори закон: Честният български политик не е този, който не взема рушвети. Честният български политик е този, който след като вземе рушвет, си изпълнява обещанието.

Трети закон: Няма правителство, което е способно да ти даде всичко. Но има правителства, които могат да ти отнемат всичко.

 

25 март 2010

Мадам В. ме нападнала във вестничето си. Такава е тя. Преди ме славословеше, а сега ме обижда. Това е защото спрях да й давам пари, спрях и да й късам гяурския задник, който съвсем одъртя. Сега си търси нов стопанин. И сигурно ще го намери. Слуги като нея лесно си намират господар.

Дали да отговоря на жалката й статия? Що пък да не й отговоря…

 

26 ноември 2011

Днес открих защо Темида държи в ръцете си везни. Според мен идеята е, че в двете чашки на везните обвинителите и обвиняемите слагат пари. Печели този, чиято везна натежи повече.

 

4 декември 2012

Реших да се оттегля от партията. Не ми се занимава вече. Достатъчно богат съм, достатъчно власт имам, дебелото момче добре управлява парите ми. Какво повече ми трябва?

Ала не мога да реша кой да ме замести. Трябва да е някой, който е послушен. Някой, който да е готов на всичко за мен. Но как да разбера кой е такъв? Около мен всички са подмазвачи и блюдолизци. Правят се на верни и предани, но в момента, в който сдам властта, ще ми забият нож в гърба. Добре познавам балканския манталитет.

Затова измислих как да ги тествам. Ще инсценирам атентат срещу себе си. На конференцията, на която ще подам оставката си, ще изскочи някой младеж, който уж иска да ме убие. И ще наблюдавам кой от приближените ми ще се опита да го спре. Който пръв скочи да ме защитава – той ще е новият лидер.

 

20 декември 2012

Днес пак изпаднах във философски размисъл и успях да формулирам трите закона на Доган за Бойко Борисов.

Първи закон: Ако искаш бизнесът ти да върви добре, никога не побеждавай на тенис Бойко Борисов.

Втори закон: За да си добър министър-председател, се нуждаеш от две неща: невежество и самоувереност.

Трети закон: Държавата има нужда не от човек, който прилича на министър-председателя, а от министър-председател, който прилича на човек.

 

19 януари 2013

Планът ми успя. Атентатът стана като истински. Даже журналята, дето са толкова мнителни, се вързаха.

Изненадващо за мен най-сърцато ме защити Мустафа. Скочи срещу фалшивия атентатор и като го зарита в главата – направо щеше да го пребие. Едвам го удържахме.

Ашколсун, Мустафа! Ти ще си новият ага.

И все пак не забравяй кой е шефът.

 

29 май 2017

Българите са интересен народ. Най-много от всичко обичат да се разделят по всякакви признаци.

Едната половина мрази Левски, другата половина мрази ЦСКА.

Едната половина мрази комунистите, другата половина мрази антикомунистите.

Едната половина мрази гърците, защото не си плащали дълговете, другата половина мрази германците, защото си искали парите.

На 14-ти февруари едната половина мрази Свети Валентин, другата половина мрази Трифон Зарезан.

Едната половина мрази Европейския съюз, другата половина мрази Съветския съюз.

Едната половина мрази софиянците, другата половина мрази селяните. (Макар че между едните и другите няма разлика).

Едната половина мрази Азис, другата половина мрази Криско.

Едната половина мрази пушачите, другата половина мрази непушачите.

Едната половина мрази тия, дето са емигрирали, другата половина мрази тия, дето са останали.

От толкова много разполовявания вече са се превърнали в половин народ.

И нямат никакъв шанс да станат цял.

Откъс от книгата “Събрани дневници и нощници”

 

КОМЕНТАРИ

Коментара

- Advertisement -