Български работи

5503

Български работи - нова книга

 

Новата книга на Иво Сиромахов

“Български работи” – търсете в книжарниците!

 

Какво означава “българска работа”?

Защо българите преяждат по празници, защо се отнасят с подозрение към другите народи, защо се опитват да надхитрят всички, защо се правят на тарикати, защо изхвърлят боклука си през прозореца, защо мразят съседите си?

В този сборник Иво Сиромахов иронизира неумиращата байганьовщина – невежеството, безпочвеното патриотарство, сексуалното самохвалство, агресивната простащина.

“Български работи” е смешната народопсихология на съвременните българи.

 

 

 

 

 

КОМЕНТАРИ

Коментара

- Advertisement -

1 коментар

  1. Подариха ми книгата и от любопитство я прочетох веднага. Не ми хареса агресивно-просташкия изказ, който може да е умишлено целен от автора. Не съм нито литературен критик, нито се мисля за по-образован и умен от г-н Сиромахов и по тази причина изказвам само лично мнение, без да давам оценка. Това, което ме провокира да напиша коментар е пропуска на една от най-типичните български черти, а именно: всеки типичен българин (особено от тези, които иронизира автора), като започнеш от „кифлата” и стигнеш до депутата зад депутатската банка, най-много обича да говори или да пише какви са българите, какви сме българите…и т.н българите и то разбира се в негативен план. Една част примирено се включват в определението „българите”, друга част се разграничават все едно са марсианци. Вероятно автора не е подминал небрежно тази основна българска черта, да обсъждаме негативно какви са/сме българите, защото веднага бихме разпознали и него в стадото, което иронизира.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.