Библиотека за ученика

3983

Българската литература е в беда. Единствената смислена книга, излязла през последните години, е телефонният указател. Всичко друго са брътвежи на силно комплексирани и слабограмотни хора. За да се научат да пишат, нашите писатели трябва да се опрат на световните бестселъри, като само леко ги барнат, за да ги побългарят. Ето няколко предложения:

Циците увисват сами

Драматична сага за съдбата на наивната селска девойка Златка, която мечтае за измамния блясък на големия град. Късметът й се усмихва и тя среща богат и еблив бизнесмен, който инвестира в нея солидни суми под формата на мезонетче, миникупър и силиконови цици и я влачи да му духа по разни острови. Но един ден приказката свършва – появява се нова, по-млада, по-амбициозна и по-селска девойка, която пленява сърцето и портфейла на бизнесмена. Златка е съсипана – вземат й мезонетчето и миникупъра и я оставят без издръжка. Не й остава нищо друго, освен да се върне на село, където безутешно да подсмърча пред турските сериали, докато циците й увисват в горестна самота.

 Капитан нема

Напрегнат трилър за перипетиите на националния отбор по футбол, който аха-аха да се класира за някое първенство, но все не му достигат някакви си седем-осем точки. Главен герой в романа е разследващият журналист Сашо Диков, който тръгва да разплита афера с черно тото в монголското хандбално първенство, но следите го отвеждат до ужасяващи разкрития за това кой е платил перуката на Боби Михайлов. Междувременно националният отбор се тресе от раздори и скандали, а капитан нема и нема.

 Курварецът и момето

Светски роман за възхода и падението на един български донжуан, наречен Ицо Курвареца, известен още като Ицо Стоте Манекенки.

Всяка вечер той се забавлява до смърт в компанията на видни забавници като Ан Джи, Митю Крика, Гала, а през нощта поредното Моме прави отчаяни, но безуспешни опити да го вдигне на Курвареца. На сутринта Курвареца тича като обезумял до сергията с вестници, за да прочете как жълтите издания са отразили снощното участие на „звездната им двойка”.

Клиторът на Леонардо

Вълнуващ трилър за една от най-загадъчните загадки в историята на загадките.

Младият амбициозен иманяр Стамат от Мездра намира на тавана на баба си порнокартичка от края на 19-ти век. На нея е изобразено същество с пенис и клитор, очевидно напрегнато от дилемата с мъж или жена да излезе на вечеря.  Тази картичка ще отведе Стамат до Ватикана, където ще се натъкне на зловещи мистерии, свързващи Леонардо Да Винчи с тамплиерите и бабата на Мохамед, известна през Средновековието като Богинята Баба. В сюжета се включват агенти на ЦРУ, МОСАД и разярени фенове на Лацио, които вземат Стамат за левскар и го пребиват заради онова историческо 0:1 в Рим.

Печо Мух

Роман, предназначен за хора с дислексия. Книгата разказва за криплюченията на  Печо Мух, Срапчо, Хубала и гамаренцето Рьой. Те пенрестанно се базавляват, по цял ден гираят и врапят капости и троспотии, а коняпога пизадат в оченаквани разтундения.

Бълшевна рипказка за рипятелството, разказана с гномо мухор и зопитивизъм.

Главата ми глупава, веждѝте ми рашидов

Този сюжет трябва да бъде описан от някой български селинджър. Всъщност повечето български писатели са пълни селинджъри, но за разлика от американеца не могат да пишат.

Книгата разказва за вълнуващия свят на българската интелектуална бохема – хора, прекарали целия си безсмислен живот по писателски почивни станции и творчески семинари, прерастващи в чудовищни оргии. Но един ден комунизмът свършва, държавата престава да финансира бледите им драсканици и те прекарват остатъка от живота си в мрънкане и плахи интелигентски свирки на новата власт.

Лолита Африкански

Скандален роман за връзката на непълнолетно момиче със застаряващ шебек. Една история, която ще шокира пуританите и ще донесе незабравими мигове на чекиджиите, които вече са отегчени от банални домашни порноклипове и търсят нещо по-така.

Младата девойка Лолита с току напъпилите си цици заминава на село при дядо си Гроздан, който не крие похотта си към нея. Момичето обаче е запленено от изпълнения с жизненост шебек Тошко Африкански – весел и безсловесен като повечето софийски мутри.

Шегите и закачките между Тошко и Лолита довеждат до мръсен, брутален секс под асмата, а дядо Гроздан гледа и се попипва, дядо Йоцо същи.

(от книгата “Няма значение”)

Може да я поръчате и онлайн тук http://ciela.bg/books/book/niama-znachenie/890

Няма значение

КОМЕНТАРИ

Коментара

- Advertisement -