БЪЛГАРСКАТА ОБИДЧИВОСТ И ФЕЙСБУК

6516

Освен, че е гостоприемен и страшно потентен, фейсбук-българинът е и изключително обидчив.
Каквото и да му кажеш, все ще го обидиш.
Обиден е от факта, че е роден в България. Другите хора извадиха късмет да се родят в хубави, уредени държави, а той в тая мизерия.

Още по-обиден е на съседните държави. Обиден е на турците, че пет века са ни държали под робство, на гърците, за това че германците им дават пари и на сърбите, че са ни нападнали вероломно през коя година там беше. Но най-обиден е на македонците, защото били чисти българи. А фейсбук-българинът мрази чистите българи.
Ако му кажеш “добър ден”, фейсбук-българинът се обижда. Тоя подиграва ли ми се, мисли си българинът. Добър ден ше ми вика! Кое му е доброто на тоя ден?

Фейсбук-българинът не се интересува какво работиш, а колко ти е заплатата. Ако му кажеш колко е, се обижда. Щото ако е по-голяма от неговата почва да завижда, а ако е по-малка, решава, че го лъжеш. Кого ше лъжe тоя бе, за бунак ли ме мисли?

Когато му разкажеш виц, фейсбук-българинът се обижда. Решава, че му се подиграваш и веднага почва да ти обяснява, че не си прав и че си “tapak” и “malumnik”.
Фейсбук-българинът е обиден на политиците, но твърдо симпатизира на някоя партия и спори, че “неговите хора” не били негодници за разлика от другите, макар да знае, че не е така. А ако му кажеш, че и неговите хора са негодници, се обижда.

Но най-обиден е на учителите, щото правят забележки на “детенце”, че плюел на пода и псувал. Ма тва училище фейсбук-българинът го плаща с данъците си бе, алоооу! А щом го е платил, детенце ше си плюе и ше си псува колкот си иска. Кво ше му се отварят некви тъпи даскали?
Фейсбук-българинът е обиден на жена си, че само го дразни. Обиден е и на децата си, че постоянно му се мотаят в краката и искат да се занимава с тях. А той не може да се занимава сега с некви деца, има по-важна работа, ей го мачва почва, дееба.

Фейсбук-българинът е обиден на красивите жени. Щото не му пускат. Обиден е и на всички останали жени. Щото и те не му пускат, курвите му с курви.
Фейсбук-българинът е силно обиден на грамотните хора. Кво са седнали да пишат с некви запетайки и пълни членове? На кви му се правят, на мноо отворени ли?
Но най-много фейсбук-българинът е обиден на себе си. Щото сега можеше да е ехе-хе. А не е. Другите имат това-онова, а той нищо няма. Щото е голям пич. А големите пичове винаги са прецакани.
Особено във фейсбук.

(от книгата “Български работи”)

КОМЕНТАРИ

Коментара

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.