Трипер – 21

3852

 

Есента на 2021 година. В новините започват да се появяват тревожни съобщения за нова зараза. Това е зловещият Трипер-21, който е тръгнал от Китай и масово поразява населението. Българското правителство спешно свиква кризисен щаб, за да предприеме противоепидемични мерки. Щабът е оглавен от Николета Лозанова – безспорен авторитет в борбата с инфекциите.

На извънреден брифинг кризисният обявява мерките за ограничаване на заразата от Трипер-21. За неопределено време се затварят училищата и университетите, защото там са най-рисковите групи. Затварят се театрите и кината, защото там хората понякога гледат любовни сюжети и е възможно да си внушат, че в любовта и секса няма нищо лошо. А това е изключително опасна заблуда, която може да доведе обществото до масова гибел.

Затворени са и библиотеките и книжарниците – там има книги, които подтикват към любов, а в тая ситуация не можем да си позволим подобни рискове.

Остават да работят само хотелите и публичните домове, но при спазване на строги противотриперни мерки – между отделните двойки или тройки трябва да има разстояние поне от два метра.

Всички граждани от мъжки пол са задължени да носят презерватив денонощно нахлузен върху члена си. Министърът на здравеопазването настоява да не го свалят, дори когато пикаят, но Бойко Борисов се намесва и отменя заповедта. Под натиска на министър-председателя се приема по-мекия вариант – при пикаене презервативът може да се сваля. Народът посреща новата заповед с благодарност и облекчение.

Гражданите от женски пол са задължени да пръскат с дезинфектант половите си органи на всеки десет минути. Най-вече в градския транспорт.

Препоръчва се и редовно миене, но тази мярка е посрещната от обществото с неприкрита враждебност.

Известни личности от медиите и шоубизнеса са поразени от Трипер-21 и отправят в социалните мрежи прочувствени послания. Гала заявява в предаването си: „Преборих болестта, приятели. Беше тежко, но успях да се справя. Благодаря ви за подкрепата. Пазете се!“

Социалните мрежи се тресат от теории и хипотези. Според най-авторитетните коментатори страшната зараза е пусната от Бил Гейтс. Щото софтуерът му не се харчи. А като се тръшне човек от трипера, от зор заман все ще си купи някой уиндоус.

Преобладаващото мнение в средите на беге мамите е, че най-доброто лечение за новата инфекция е комбинацията от чесън, ракия и шуслерови соли.

Най-тежко засегнати от епидемията са футболистите. Цели отбори заболяват от Трипер-21 въпреки предупрежденията на председателката на кризисния щаб Николета Лозанова. Тя обаче настоява първенството да не се спира, защото това щяло да доведе до нов бум на заразата. Щабът се вслушва в гласа на опита.

Бойко Борисов също е поразен от Трипер-21 след работно посещение при кмета на Симитли. За да предпази колегите си от джипката, премиерът веднага карантинира Севда и Нанков. Според него те са в най-рисковата група.

Избухват брожения в средите на интелигенцията. Интелектуалците настояват, че трябва да бъдат освободени от противоепидемичните мерки, защото те така или иначе от години не правят секс. Но протестите им не са чути.

Борисов също успява да пребори зловещия трипер и след оздравяването си дава изявление, в което отправя тежки обвинения към президента. „Радев ми прати тая инфекция с неговия дрон. Хвърля ми от дрона едни госпожи, които сеят зарази, пъхат ми златни кюлчета да не казвам къде, а после ме снимат. Поведението на президента застрашава националната сигурност“.

След героичните усилия на правителството, кризисния щаб и правилните медии Трипер-21 все пак е победен в рамките на една година.

Народът ликува, но не задълго. Седмица по-късно националните телевизии съобщават, че идва нова пандемия.

Хламидии – 22.

 

ИВО СИРОМАХОВ

КОМЕНТАРИ

Коментара

- Advertisement -