НАЙ-БЕЗСМИСЛЕНИТЕ НЕЩА, ЗА КОИТО ХАРЧАТ ПАРИТЕ НИ

1336

1. ДЕПУТАТИТЕ
Ясно е, че от 240 души в парламента, работят не повече от 15-20. Другите просто вземат големи заплати, возят се на държавни автомобили, пътуват в скъпи командировки и ползват държавна тоалетна хартия. И дори не се чувстват длъжни да ходят на работа. Те сами са се уволнили, крайно време е и ние да ги уволним.

2. БНТ
Да се наливат пари в телевизия, която не гледат дори роднините на водещите, е истински лукс. А данъците ни да отиват за заплати на недоразумения като Кедъра и Петела, е доста обидно.

3. АВТОРИТЕ НА УЧЕБНИЦИ
Всяка година се изсипват десетки милиони за хонорари на малоумници, сътворили в учебниците гениални текстове като “Джип и тенджера”, “Пор ти сере” и т.н. Уволнете ги и платете на преводачи да преведат учебниците от най-успешните
образователни системи – шведската, финландската. Така ще спестите на държавата не само пари, но и много идиоти.

4. СЕМ
Някакви хора с неясна квалификация и открито заявена политическа сервилност раздават правосъдие в медиите и не се срамуват да налагат цензура. Напълно ненужен орган. Ако някой нарушава закона за медиите, въпросът трябва да се решава от съда.

5. РЕКЛАМИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ЗА ЧУЖБИНА
Всяка година се разпределя доста кеш за олигофренски реклами и картинки като оная с пържените яйца. Тези реклами не са донесли на България нищо освен позор.

6. ПРЕЗИДЕНТЪТ
За какво трябва да плащаме на някакъв бастун, от когото нищо не зависи? Президентът е жалък фигурант, за когото се харчат 5-6 милиона годишно. А отделно се пилеят луди пари за президентски избори, на които се състезават хора като Цецка Цачева и Митю Пищова. Защо?

7. БЪЛГАРСКОТО КИНО
За последните 25 години само един български филм става за гледане. Всичко друго е адска мъка, глухо гъгнене и истерични напъни на бездарни актьори. Правете филми, но си ги финансирайте сами, ако обичате.

КОМЕНТАРИ

Коментара

- Advertisement -